Bacău: Un profesor universitar a intrat în greva foamei. Universitatea dezaproba demersul

Un profesor universitar de la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău a intrat în greva foamei, nemulțumit de deciziile care se iau în unitatea de învățământ.

Marius Stamate susține, la Europa FM, că a fost intimidat de conducerea Universității, iar alți colegi dintre ai săi – care au contestat anumite decizii – au fost amenințați.

Vinovat ar fi, în opinia acestuia, președintele Senatului Universității – Valentin Nedeff.

Profesorul universitar Marius Stamate a intrat vineri în greva foamei pe perioada nedeterminată:

Practic, în această universitate (n.r. Universitatea Vasile Alecsandri) totul se decide de către un singur om, dacă vă puteți închipui. Fostul rector, domnul Nedeff. Dânsul este în momentul de față președinte al senatului (n.r. al facultății) și abolut toate deciziile se iau numai de către dumnealui, sau cu acordul dumnealui. Sunt măsuri de contrângere, de coerciție, de manipulare, de intimidare, de eliminare a disciplinelor din planurile de învățământ”, a spus Marius Stamate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Profesorul universitar afirmă că nu a discutat cu nimeni din conducerea universității revendicările sale:

Eu sper, pentru că nu există nicio posibilitate de dialog la nivel local. Am fost vizitat de către poliție. Au anunțat poliția că am început această formă de protest și au venit cei de la ISU ca să-mi ia datele biologice”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La solicitarea Europa FM, reprezentanții Universității Vasile Alecsandri au răspuns, între altele, că nu s-au înregistrat cazuri în care membrii din conducerea Universităţii să facă presiuni asupra vreunui coleg.
De asemenea, conducerea Universităţii îşi exprimă dezacordul pentru forma de protest aleasă și îl sfătuiește pe profesorul universitar să ceară sprijinul Sindicatului din care face parte.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS