Confidenţialitate

Bacău: Un fost director responsabil pentru Finanțarea Investițiilor rurale, trimis în judecată în 2 dosare | AUDIO

Fostul director al Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Bacău (OJFIR) a reușit performanța de a fi trimis în judecată de procurorii DNA în două dosare simultan.

30 de mii de euro a primit Andrei Seto pe vremea cînd era director OJFIR, de la 3 persoane care sunt acum martore în dosar. El a cerut și a primit mita doar pentru a face ceea ce era obligat să facă, pentru că intra în atribuțiiule de serviciu, și anume să aprobe documentele depuse de aceștia.

Suma reprezenta un sfert din finanțarea europeană venită prin instituția pe care o conducea. Toate acestea s-au întîmplat în anii 2014 și 2015, perioadă în care l-a ajutat pe unul din cei 3 să obțină fonduri europene și pe un proiect pentru care nu era eligibil. Aproape 177 de mii de lei e paguba, pe care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, parte civilă în dosar, vrea să o recupereze.
În cel de-al doilea dosar trimis de DNA la instanță, Andrei Seto e acuzat că a determinbat o persoană să depună acte false la dosar astfel încît el însuși să primească fonduri europene în fals. Daunele sunt, în acest caz, de aproape 180 de mii de lei, iar AFIR e parte civilă și în acest dosar.

Nu este pentru prima oară când fostul director al OJFIR Bacău are de-a face cu procurorii anticorupție. El a mai fost trimis în judecată, pentru fapte similare, și în anul 2018, și are deja o condamnare la 6 ani și jumătate de închisoare, în prima instanță.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Claudia Toader