Bacău: Transport ilegal de porci

În doar o săptămână, inspectorii sanitar-veterinari au descoperit 26 de transporturi de porci din zona aflată sub supraveghere de pestă porcină din Vrancea.

Într-unul din cazuri, în care transportatorul venea chiar din zona de focar, s-a dispus inclusiv sacrificarea animalelor – Claudia Toader.

Cu mai puțin de o săptămînă înaintea Crăciunului, românii au fost prinși de febra cumpărăturilor.

Pe listă este tradiționala carne de porc. Doar că pesta porcină a cam dat peste cap planurile multor oameni, mai ales în zonele unde virusul este activ.

Este şi cazul mai multor vrînceni din zona de nord a judeţului, care în ultima vreme au încercat să ducă la vînzare porci în judeţul Bacău. Direcţia Sanitar Veterinară Bacău a depistat 26 de transporturi ilegale de suine din Vrancea în ultima săptămînă, deşi circulaţia porcilor este în continuare interzisă din cauza pestei porcine africane.

Inspctorii veterinari băcăuani au dispus inclusiv sacrificarea a 3 porci, pentru care transportatorul, venit din zona de focar, nu a putut prezenta documente.

DSV Bacău a aplicat amenzi de peste 18 mii de lei transportatorilor sau comercianţilor din vecinătatea tîrgurilor de animale.

De asemenea, din ordinul inspectorilor sanitar-veterinari, 40 de porci au fost trimişi înapoi în locurile de proveniență.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS