Bacau – o noua zona in care a crescut incidenta infectarilor HIV-SIDA

Bacău este o zonă nou identificată în incidenţa HIV/SIDA a declarat la conferinţa MEDIAFAX, managerul Institutului ‘Matei Balş’, Adrian Streinu Cercel.

Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase ‘Matei Balş’ a spus că, în urma repartizării pe hartă a cazurilor de HIV/SIDA, au fost identificate zone în care s-a constatat un număr crescut de pacienţi infectaţi cu acest virus.

‘Relevanţa acestor informaţii este că aceste zone sunt monitorizate foarte atent, fiind păstrat trendul iniţial în cazurile pacienţilor infectaţi cu HIV/SIDA, fiind înregistrată o foarte mică scădere a acestora. Astfel de zone sunt Bacău, Bucureşti şi Constanţa’, a declarat profesor dr. Adrian Streinu Cercel, la conferinţa Mediafax dedicată Zilei Mondiale de luptă împotriva HIV/SIDA.

Managerul Institutului ‘Matei Balş’ a precizat că 72 la sută dintre cazurile infectate cu HIV/SIDA sunt persoane de sex masculin, în timp ce 28 la sută sunt persoane de sex feminin. De asemenea, în 2014 au fost identificate 114 persoane infectate de la seringi folosite pentru a-şi injecta droguri, dar şi 83 de bărbaţi infectaţi în urma sexului neprotejat cu alţi bărbaţi.