Confidenţialitate

Bacău: Mai multe clase trec în mediul online, la doar trei zile de la începerea școlii | AUDIO

Nici nu a început bine școala, că tot mai multe clase trec la ore online. După doar 3 zile de la începerea anului școlar, în județul Bacău în 6 clase cursurile au fost suspendate fizic și au trecut online, în urma depistării unor cazuri de COVID-19 în rândul elevilor.

Colegiile Karpen, Vrânceanu și Gheorghe Asachi și școlile Mohail Sadoveanu și Miron Costin, toate din orașul Bacău, precum și școala generală din Onești, sunt primele care se confruntă cu cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul elevilor. În fiecare din aceste unități de învățământ, după doar 3 zile de la începerea noului an școlar, cîte o clasă a trecut la orele online, după ce elevi din acestea au fost testați pozitiv.

Potrivit normelor în vigoare, orele se vor desfășura online pentru o perioadă de 14 zile în cazul claselor respective, chiar dacă este un singur caz pozitiv. Cursurile nu pot fi reluate fizic mai devreme decît dacă după 8 zile elevii prezintă un test negativ, au schema completă de vaccinare sau fac dovada că au trecut prin boală în ultimele 6 luni.

Pe de altă parte, în unitățile de învățământ diriginții vor avea în perioada următoare misiunea de a-i convinge pe părinții elevilor de peste 12 ani că vaccinarea este o soluție pentru prevenirea bolii și a unor situații de acest fel.

Județul Bacău a trecut deja de pragul de 100 de cazuri noi de infectare confirmate zilnic, iar incidența pentru ultimele 14 zile se apropie de 1 la mie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Claudia Toader