Confidenţialitate

Bacău: Focar de coronavirus într-un centru pentru reabilitarea persoanelor cu handicap

Aproape 100 de persoane au fost confirmate cu infecție cu SARS-CoV2, într-un centru pentru reabilitarea persoanelor cu handicap din județul Bacău.

Este vorba atât de pacienți, cât și de angajați, în cazul tuturor fiind luată decizia internării, deși sunt asimptomatici.

94 de persoane din Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ungureni din județul Bacău, au fost internate în spital după ce au fost depistate că sunt infectate cu noul coronavirus.

Este vorba despre 58 de pacienți și 36 de angajați ai centrului, iar rezultatele au venit în urma testărilor periodice care au loc în centrele de acest tip, din două în două săptămâni.

Potrivit Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Bacău, personalul și beneficiarii au fost testați de șapte ori până acum, dar este pentru prima oară când infecția apare în centrul pe care îl are în subordine.

Infecția nici nu ar fi fost descoperită dacă nu se făceau teste, în condițiile în care toți pacienții sunt asimptomatici.

Cu toate că nici una din cele 94 de persoane nu avea simptome, Direcția de Sănătate Publică Bacău a decis internarea tuturor într-o unitate suport pentru COVID-19.

Deocamdată nu se știe sursa infectării, dar cel mai probabil virusul a fost adus în centru de unul dintre angajați. Acest lucru urmează să fie stabilit de ancheta epidemiologică.