Confidenţialitate

Bacău: Amendă record pentru o firmă care a poluat râul Oituz | AUDIO

Amendă record pentru o firmă din județul Bacău, care polua rîul Oituz cu ape uzate și arunca deșeuri pe mal și în albia rîului. 100.000 de lei este amenda pe care a dat-o Garda de Mediu, iar o altă amendă, de 45.000 de lei, a fost aplicată de Administrația Bazinală de Apă Siret.

Comisarii Gărzii de Mediu și inspectorii de la Administrația Bazinală a Apelor Siret au descins la Filipești, în comuna Bogdănești, în urma unei sesizări privind poluarea masivă a rîului Oituz.

Iar sesizarea s-a adeverit, pentru că la fața locului echipa de control a descoperit că de pe platforma unui agent economic sunt deversate ape uzate în rîu. Mai mult, pe malul și în albia rîului s-au găsit și adevărate depozite de deșeuri menajere.

Firma a primit 100 de mii de lei amendă de la Garda de Mediu pentru că nu a rspectat autorizația de mediu. O altă sancțioune, de 45 de mii de lei, a venit și de la ABA Siret pentru agentul economic respectiv.

În afara sancțiunilor aplicate, Primăria  Bogdănești a primit termene stricte pentru desființarea depozitelor de deșeuri de pe malul Oituzului și din albia rîului. După ce gunoaiele vor fi adunate, tot primăria trebuie să se ocupe și de ecologirea zonei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Claudia Toader