Confidenţialitate

Bacău: Amendă de 40.000 de lei pentru poluare cu petrol, în apropiere de Moinești | AUDIO

Poluare cu petrol pe o suprafață de peste 400 de metri pătrați în județul Bacău, în apropiere de Moinești.

40.000 de lei este amenda pe care a primit-o firma ce se ocupă de extracția țițeiului, aceasta primind și termen pentru curățarea terenului.

Este a doua sancțiune în mai puțin de o lună, după ce scurgeri similare de petrol au fost descoperite și la Slănic Moldova.

Controlul Gărzii de Mediu Bacău a venit în urma unei sesizări, care anunța scurgeri importante de petrol pe un teren traversat de conducta unei firme care se coupă cu extracția țițeiului brut.

Iar la fața locului, pe strada Schelei, în vecinătatea Moineștiului, comisarii au descoperit că sesizarea e întemeiată, iar pata de petrol se întinde pe o suprafață de peste 400 de metri pătrați.

Cel mai probabil a fost o scurgere accidentală, dar chiar și așa firma a fost amendată cu 40.000 de lei. În plus, aceasta a primit termen să curețe și să ecologizeze terenul în cel mai scurt timp. Nu este prima sancțiune de acest gen aplicată dfe Garda de Mediu.

Aceeași firmă a fost sancționată luna trecută pentru o poluare similară în urma unor scurgeri de hidrocarburi de la conductele petroliere de la Slănic Moldova. În acel caz, amenda a fost de 80 de mii de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Claudia Toader

Foto: Garda de Mediu Bacău