Confidenţialitate

BACĂU: 27 persoane confirmate cu coronavirus la un centru privat pentru vârstnici

DSP Bacău anunță un focar de COVID-19 la un centru de persoane vârstnice din municipiul Bacău. 27 de persoane au fost confirmate pozitiv, atât personal de îngrijire, cât și beneficiari.

La ora actuală există o anchetă epidemiologică în derulare, desfășurată de către specialiștii DSP Bacău.

Printre măsurile luare se numără izolarea în secțiile de Boli Infecţioase din cadrul unităților sanitare sau în alte secții de specialitate din cadrul Spitalului Municipal Onești, care este spital suport COVID-19, pentru toate cazurile simptomatice atật din rậndul personalului de îngrijire cật și a beneficiarilor.

Specialiștii DSP au dispus monitorizarea clinică zilnică a tuturor persoanelor din cadrul centrului și respectarea măsurilor de curăţenie, dezinfecţie şi aerisire pentru toate spaţiile din centru.

„Personalul personalul medical și auxiliar de îngrijire este obligat să poarte echipamentul de protecție individual corespunzător”, au precizat reprezentanții DSP Bacău.

Prefectul județului Bacău, Liviu Miroșeanu, a declarat pentru Mediaifax că focarul a fost înregistrat la un centru privat de vârstnici din municipiul Bacău.