Bac 2016: O elevă din Vaslui, proaspătă mămică, a obținut media 9,96 – a treia din județ

O elevă din Vaslui, care a devenit mamă în decembrie 2015, a obținut media 9,96 la examenul de Bacalaureat. Ea s-a clasat pe locul trei pe județ, după cele două eleve care au obţinut media 10.

Maria Elisa Pălimaru trăiește într-o comună din Vaslui, iar în toţi anii de liceu a făcut naveta la școală.

 

Tânăra nu a renunțat la liceu, chiar dacă în decembrie a născut o fetiță. În tot acest timp a fost sprijinită de tatăl fetiței  – un adolsecent de aceeași vârstă, dar și de familie. Mai mult, sprijin i-au acordat atât colegii de liceu, cât și profesorii.

Maria Elisa Pălimaru  a absolvit ştiinţe sociale la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui.

La examenul de bacalaureat a luat 9.90 la Limba Română, 10 la Istorie şi 10 la Geografie. Astfel, cu media 9.96, Maria Elisa Pălimaru s-a clasat a doua pe liceu şi a treia la nivelul judeţului Vaslui.

„Eleva a născut în decembrie, dar a continuat să vină la şcoală. Nu a lipsit deloc, a terminat premiantă şi a luat şi bacalaureatul cu notă mare. A fost ajutată şi de colegii de clasă, nu au marginalizat-o, din contră, au ajutat-o. Schimbările din viaţă nu au dărâmat-o, a reuşit să se mobilizeze şi a învins. O felicit şi îi doresc succes”, a declarat directorul Liceului „Mihail Kogălniceanu”  Cătălin Ignat,  citat de Mediafax.

Maria Elisa Pălimaru nu vrea să renunțe însă la studii. Vrea să devină arheolog.

Așa că se va înscrie la Facultatea de Istorie, din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

”Voi face primul an la distanţă, deoarece este încă mică fetiţa, are abia şapte luni. Din anul II aş vrea să mă transfer la zi”, a declarat Maria-Elisa Pălimaru.

Sursă foto: Facebook Maria Palimaru

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS