Confidenţialitate

Azomureș reduce activitatea și mai mult în contextul crizei energetice în următoarele luni. 200 de angajați sunt afectați | AUDIO

Combinatul de îngrășăminte Azomureș își reduce și mai mult activitatea în următoarele luni, în contextul crizei energetice și al majorării prețului la gaze. Mai exact, conducerea producătorului de energie a luat decizia să reducă activitatea firmelor care asigură serviciile de mentenanță. Aproape 200 de angajați sunt afectați.

Ovidiu Maior: „Producția de îngrășăminte la Azomureș Târgu-Mureș este oprită de la jumătatea lunii iulie”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În momentul de față, producția de îngrășăminte la Azomureș Târgu-Mureș este oprită de la jumătatea lunii iulie. Anul acesta am funcționat doar două luni și jumătate. Ieri am aunțat colegii că sunt măsuri noi pe care trebuie să le luăm: 225 de colegi sunt direct afectați – ori sunt delegați la alte companii din județul Mureș, ori în șomaj tehnic”, a explicat purtătorul de cuvânt Azomureș, Ovidiu Maior.

Chiar dacă producția Azomureș este oprită, 800 dintre cei 1.200 de angajați sunt în continuare la serviciu, la program normal. Aceștia desfășoară activități de pregătire a instalației pentru perioada de iarnă.

Ovidiu Maior: „La nivel de producție, nu mai funcționează instalațiile”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„La nivel de producție, nu mai funcționează instalațiile, însă noi suntem obligați pentru iarnă. Sunt niște măsuri specifice industriei noastre. Instalațiile trebuie să fie conservate, trebuie menținute unele dintre ele la cald pentru a le feri de îngheț și intemperiile din timpul iernii. 800 sunt în program normal și execută lucrările de care menționam mai devreme”, a spus purtătorul de cuvânt Azomureș, Ovidiu Maior.

Sursa foto: Facebook / Azomureș

Citește și: Coaliția vrea interzicerea exporturilor de lemne de foc și plafonarea prețurilor la acest tip de material lemnos