Azi se împlinesc 3 ani de la moartea actorului Paul Walker

Accidentul în care actorul Paul Walker şi prietenul său, Roger Rodas, au murit pe 30 noiembrie 2013, a fost provocat de viteza excesivă, după cum a concluzionat poliţia din Los Angeles, la capătul unei anchete care a durat aproape patru luni.

Paul Walker şi Roger Rodas au murit pe 30 noiembrie 2013, după ce automobilul în care se aflau a depăşit spaţiul carosabil şi s-a izbit de un stâlp şi de un copac, explodând la câteva secunde după impact. Actorul şi prietenul său participaseră cu puţin timp înainte la o gală de caritate organizată în beneficiul familiilor afectate de taifunul Haiyan care a devastat statul Filipine.

Paul Walker şi-a început cariera de tânăr, fiind protagonistul mai multor reclame. În 1986, el a debutat într-un rol în filmul „Monster in the Closet”.

Au urmat numeroase roluri în seriale TV, precum „Highway to Heaven”, „Throb” şi „Tânăr şi neliniştit”. Începând din 1998, acesta a primit tot mai multe roluri în filme precum „Varsity Blues” (1999), „The Skulls” (2000), „Timeline” (2003), „Flags of Our Fathers” (2006).

Actorul a devenit celebru jucând în franciza „Furios şi iute/ The Fast and The Furious”. Pe 13 decembrie 2013 a fost lansat în Statele Unite ale Americii lungmetrajul „Hours”, în care Paul Walker are un rol important. El a mai jucat în drama poliţistă „Zona de pericol/ Brick Mansions”, care a avut premiera la aproximativ un an după decesul său.

Decesul lui Paul Walker, la vârsta de 40 de ani, a determinat o oprire temporară a filmărilor pentru „Furios şi iute 7”, cel mai recent film din această franciză de acţiune, inspirată din universul curselor ilegale de automobile sport şi care l-a transformat pe actorul american într-un star internaţional.

Filmul „Furios şi iute 7”a fost în cele din urmă finalizat prin intermediul unor programe computerizate de grafică facială şi cu ajutorul celor doi fraţi mai tineri ai actorului Paul Walker – Caleb şi Cody.

În luna aprilie a acestui an, al şaptelea lungmetraj din franciza de acţiune „Furios şi iute” a intrat în Topul 10 al celor mai profitabile filme din istoria cinematografiei, după ce a obţinut încasări de peste 1,15 miliarde de dolari pe plan mondial.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS