Confidenţialitate

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul Pintea

Avocat al Poporului, Renate Weber a anunţat, miercuri, că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în cazul Sorinei Pintea.

Arestată pentru corupție, social-democrata, fost ministru al Sănătății, a fost dusă încătușată la o policlinică pentru un consult medical.

„Ne-am adresat directorului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti cu unele întrebări, ca să înţelegem următorele lucruri. Vrem să ştim în ce măsură este pregătit să răspundă cerinţelor speciale pe care o persoană le are. Privarea de libertate nu trebuie să însemne o condamnare de moarte”, a spus Renate Weber, la Antena 3.

Avocații Sorinei Pintea au reclamat încălcarea mai multe drepturi, anume că aceasta a fost expusă în situația în care se află și împinsă de un agent din escortă.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a Sorina Pintea, sub acuzația că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract semnat de un denunțător cu Spitalul de Urgență din Baia Mare, al cărei manager aceasta era la momentul respectiv. Sorina Pintea a demisionat după izbucnirea scandalului.

La solicitarea organizației de Maramureș, social-democrații au anunțat că o suspendă din rândurile sale până la clarificarea situației.

În februarie, fostului ministru al Sănătăţii a dezvăluit că suferă de o afecțiune autoimună, descoperită în stadiu incipient.