Confidenţialitate

Avocatul Poporului cere ca profesorul bătăuș din Bistrița să nu se mai întoarcă la catedră

Cazul profesorului din Bistrița – Năsăud, condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare după ce a lovit doi elevi, a ajuns în atenția Avocatului Poporului.

Instituția vrea ca profesorul să nu se mai întoarcă la ore. În ultimele săptămâni, părinții au protestat în fața școli nemulțumiți că bărbatul urma să revină la catedră.

Avocatul Poporului mai cere, între altele, directorului școlii, să facă o cercetare disciplinară în cazul profesorului acuzat, iar Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud să monitorizeze situația de la școală.

Părinții și elevi au protestat mai multe zile la rând în fața școlii din comuna Șanț, judeţul Bistriţa-Năsăud, faţă de întoarcerea profesorului de sport. Luni a fost nevoie de intervenția a peste 30 de jandarmi și polițiști care au asigurat ordinea, profesorul fiind huiduit. Până la urmă profesorul nu a fost lăsat să intre la ore.

În urma discuțiilor, profesorul a depus o cerere de învoire pentru două săptămâni, timp în care se va încerca găsirea unei soluții. Bărbatul a declarat presei că este acuzat pe nedrept și se va întoarce la ore să își facă meseria.

Profesorul de sport a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă după ce a lovit, în martie 2017 doi elevi, pe unul dintre ei cu palma, iar pe celălalt cu pumnul.