Avocatul Poporului anunță verificări la arestul Poliției Capitalei

Instituția s-a sesizat din oficiu în cazul lui Sorin Oprescu, după ce primarului suspendat i s-a făcut rău în spatele gratiilor.

Avocatul Poporului Victor Ciorbea vrea să afle care sunt condițiile din arest și dacă nu cumva i-a fost încălcat dreptul la ocrotirea sănătății în cazul lui Sorin Oprescu, arestat în prezent pentru luare de mită.

“Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează verificări cu privire la situaţia domnului Sorin Oprescu, aflat în arest preventiv în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Verificările vizează respectarea art. 22 şi art. 34 din Constituţia României referitoare la dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii”, se arată într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Sorin Oprescu a ajuns la începutul săptămânii la spitalul ”Sf Ioan” după ce i s-a făcut rău.

Ulterior avocații au cerut ca primarul suspendat să fie internat la Spitalul Universitar  pentru a fi consultat de medicii săi cardiologi.

Conducerea arestului ar fi aporbat internarea, dar la Spitalul Militar. Avocații susțin însă ci nu a primit niciun acord.

Între timp, Tribunalul București judecă astăzi cererea lui Sorin Oprescu de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar sau arest la domiciliu.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS