Confidenţialitate

Avocatul Diavolului: Străinul

itunes-avocatul-diavolului

La Europa FM, vineri, de la 13:15, Vlad Petreanu și Cristian Tudor Popescu intră în rolurile a doi ”avocați” aflați pe poziții opuse, dar te lasă pe tine să decizi ce este mai bine. La Avocatul Diavolului tu ești judecătorul, tu ai controlul!

Vlad Petreanu și Cristian Tudor Popescu vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599.

Mai sunt două săptămâni de campanie electorală și o fantomă bântuie prin România: fantoma străinului care suge vlaga românului, fie ea financiară, religioasă sau culturală. Străinul a redevenit, cumva, dușmanul românului, ca în anii ‘90 când, deși nu mâncase salam cu soia, voia să cumpere țara.

Acum, ne spun unii politicieni, străinul e mai complex în uneltiri, dar la fel de brutal în dușmănia lui față de țară. Ne domină de la Bruxelles, prin jugul Uniunii Europene. Se îmbogățește pe spinarea românului, cu multinaționale și corporații. A cumpărat tot pământul nostru strămoșesc.

Străinul și-a pus slugile în poziții cheie și bagă la pușcărie adevărații oameni de afaceri români, unii dintre ei, întâmplător, și politicieni. Străinul finanțează rețele de influență ocultă, minează tradițiile noastre ortodoxe, împiedică transplanturile, nu vrea să crească pensiile și salariile, scumpește medicamentele, fură banii de autostrăzi, otrăvește apa și aerul, ne ademenește copiii în Occident și ne îmbolnăvește părinții.

Străinul are nume neromânești, care pot fi rostite cu dispreț în campania electorală, are joburi călduțe, peste graniță, dacă trebuie să plece de aici, străinul nu este, carevasăzică, de-al nostru. N-am inventat nimic, să știți, toate aceste acuzații fac parte din oferta electorală a câtorva partide.

După 27 de ani de la căderea comunismului și de la deschiderea României către Vest, credeți că străinii au făcut mai mult bine sau mai mult rău României? Unde au făcut bine străinii și unde au făcut rău?

https://soundcloud.com/europafmromania/avocatul-diavolului-strainul-25112016?in=europafmromania/sets/avocatul-diavolului-cu-vlad-petreanu-si-cristian-tudor-popescu