Confidenţialitate

Avocatul Diavolului: Să se desființeze pragul de validare a referendumului? – VIDEO

Avocatul Diavolului pornește dezbaterea din această săptămână de la ideea avansată de liderul PSD de abandonare a oricărui prag necesar validării unui referendum.

După ce pargul a fost redus de la 50% la 30%, la referendumul pentru redefinirea familiei în Contituție nu a fost atins nici noul prag necesar validării, ceea ce a făcut pe Liviu Dragnea să declare că ia în calcul o eliminarea completă a pragului la referendum.

„Nu trebuie să justific eu, am văzut tot felul de analize. Sunt câteva constatări: noi stăm agățați de un număr ipotetic de oameni care ar putea fi prezenți la referendum. Toți știm că sunt milioane de români în afara țării, care au drept de vot.

Acest cvorum, indiferent că e 30% sau 50%, se dovedește încă o dată că, de fapt, diminuează sau inhibă prezența la vot. Dintr-un motiv foarte simplu. Cei care sunt împotriva întrebării de la referendum au la îndemână un mijloc, care sigur că e pedepsit de lege, dar nimeni nu îl aplică, și anume boicotul. Eu am spus asta în mai multe rânduri: în momentul în care ar fi un referendum fără prag s-ar mări prezența”, a declarat Liviu Dragnea.

La Europa FM, vineri, de la 13:15, Vlad Petreanu și Moise Guran intră în rolurile a doi ”avocați” aflați pe poziții opuse, dar te lasă pe tine să decizi ce este mai bine. 

La Avocatul Diavolului tu ești judecătorul, tu ai controlul!

Vlad Petreanu și Moise Guran vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599.