Avocatul Diavolului – România: ce ne ține în loc?

La Europa FM, vineri, de la 13:15, Vlad Petreanu și Cristian Tudor Popescu intră în rolurile a doi ”avocați” aflați pe poziții opuse, dar te lasă pe tine să decizi ce este mai bine. La Avocatul Diavolului tu ești judecătorul, tu ai controlul!

Vlad Petreanu și Cristian Tudor Popescu vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599.

De 28 de ani, România nu reușește să reducă decalajele față de lumea civilizată în practic niciun domeniu important.

Dacă trăim pe undeva mai confortabil, este pentru că standardul general de viață în lume a crescut. A crescut PIB-ul după căderea comunismului, dar a crescut și PIB-ul tuturor celorlalți.

Avem mai multe telefoane mobile nu pentru că suntem mai bogați, ci pentru că toată lumea are mai multe telefoane mobile. Mașinile sunt mai sigure nu pentru că am fi avut noi, ca națiune, vreo contribuție la asta, ci pentru că standardele industriei au crescut.

Speranța de viață a crescut în România, la fel ca în toată Europa, dar murim în continuare mai repede și mai bolnavi decât majoritatea europenilor.

Ceva, undeva, e foarte greșit. Mașinăria are un defect – de proiectare? De construcție? De utilizare? Ce ne ține în loc?

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.