Confidenţialitate

Avocatul Adrian Cuculis: În septembrie vor apărea primele puneri sub acuzare în cazul incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț | AUDIO

Am putea vedea primele puneri sub acuzare în cazul incendiului din secția de Terapie Intensivă de la spitalul din Piatra Neamț în luna septembrie, este de părere avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă rudele victimelor.

Un raport preliminar al Institutul national de expertize criminalistice și Insemex arată că echipamentele medicale s-au aprins de la candelele din salon. Adrian Cuculis spune că asta ar fi doar una dintre cauze:

”În secția ATI, aproape de conductele de oxigen care erau acolo erau aprinse în mod constant candele, însă nu putem să spunem în momentul de față că doar aceasta ar putea să fie cauza tragediei, însă există niște raporte dezastruoase din punctul acesta de vedere pentru spital, care vor atrage răspunderea penală a mai multor actori principali, fie IGSU, Consiliul Județean, managementul spitalului, și foarte grav este că se reține în raportul respectiv că de mai bine de zece ani nu s-a făcut nici o investiție”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Incendiul de la secția de Terapie Intensivă a spitalului din Piatra Neamț a izbucnit anul trecut în noiembrie. 10 oameni au murit atunci, iar alți 5 și-au pierdut viața în zilele următoare. Medicul Cătălin Denciu, care era de gardă, a sărit în foc să îşi salveze pacienţii şi a fost rănit grav, fiind transportat ulterior la un spital din Belgia.