Confidenţialitate

Aviz pozitiv în Comisia Juridică pentru solicitările DNA în cazurile Gabriel Oprea și Doina Toader

Comisia juridică a Senatului a avizat pozitiv solicitările DNA în cazurile senatorilor Gabriel Oprea și Doina Tudor, a anunțat președintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc.

”Noi facem toate eforturile să întocmim rapoartele în seara asta pentru că ele au fost introduse pe ordinea de zi de mâine”, a precizat senatorul PNL.

Cererea vizând încuviințarea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea a trecut cu șase voturi ”pentru” și cinci “împotrivă”.

În ceea ce o privește pe Doina Tudor, în favoarea reţinerii şi arestării sale s-au pronunțat nouă senatori, existând un singur vot împotrivă și o abținere.

DNA a cerut începerea urmăririi penale pentru Gabriel Oprea, în dosarul fostului șef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, Nicolae Gheorghe.  Gabriel Oprea este suspectat de abuz în serviciu. Acesta ar fi majorat bugetul DGIPI cu peste 400.000 de lei. Cu acești bani ar fi fost cumpărat un Audi A8, mașină de care s-a folosit doar fostul ministru de Interne.

 

Doina Tudor este acuzată pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită, în dosarul fostului soț George Daniel Tudor, fost vicepreședinte ASF.
Potrivit DNA, ”în perioada martie-mai 2013, inculpata TUDOR DOINA ANCA l-a ajutat în mod direct pe inculpatul Tudor Daniel George să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de inculpatul Tudor Daniel George), pentru ca, în schimb acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activităţi de control. În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății.”