Confidenţialitate

Aviz favorabil pentru Marcel Vela, propus pentru șefia Ministerului de Interne

Marcel Ion Vela a primit aviz favorabil în comisia de specialitate din Parlament în urma audierii. Marcel Vela este propunerea PNL pentru Ministerul de Interne. Marcel Ion Vela a primit 17 voturi „pentru” și 10 „împotrivă”, acesta primind aviz favorabil la finalul audierii.

În cadrul audierii, Marcel Vela a declarat că raportul privind evenimentele din 10 august 2018 trebuie desecretizat de urgență deoarece faptul că este ținut secret creează o stare de neîncredere în rândul populației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Senatorul PNL Marcel Vela are 56 de ani și este propunerea PNL pentru funcția de ministru de Interne în Cabinetul Orban. Liberalul este secretar al Biroului permanent al Senatului și a avut trei mandate de primar al municipiului Caransebeș, în perioada 2004-2016.

Marcel Vela a fost președinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranță a Senatului, între februarie și septembrie 2018, potrivit CV-ului afișat pe site-ul Senatului. Senatorul PNL este membru în Comisia pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic, precum și în Comisia pentru învățământ.