Confidenţialitate

Aviz favorabil pentru proiectul de lege care propune protejarea copacilor din Ilfov | AUDIO

Aviz favorabil pentru proiectul de lege care propune protejarea copacilor din județul Ilfov. Alpinistul Alex Găvan, unul dintre inițiatori, spune că acest prim pas este foarte important, urmând ca săptămâna viitoare să se dea și votul în plenul Consiliului Economic şi Social. Activiștii cer ca adoptarea şi promulgarea proiectului de lege pentru protejarea pădurilor din Ilfov să aibă loc cât mai repede.

Alex Găvan: „Săptămâna viitoare va fi și votul în Plen, dar trebuie să ne bucurăm de fiecare victorie”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Este o super veste pentru că orice pas în plus pe care îl facem este important. O lege se trece parcurgând anumite proceduri. Prima era să treacă de această Comisie de Mediu a Consiliului Economic și Social – organism al Guvernului și Parlamentului României. Săptămâna viitoare va fi și votul în Plen, dar trebuie să ne bucurăm de fiecare victorie. Legea aceasta de protecție a pădurilor din Ilfov reprezintă piatra de temelie a viitoarei Centuri Verz București-Ilfov”, a spus Alex Găvan la Europa FM.

Alex Găvan: „Bucureștiul este în top 3 capitale europene dintre cele mai poluate”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Interzicerea tăierilor de copaci în Ilfov va crește speranța de viață cu patru ani atât pentru locuitorii din județ, cât și pentru cei din municipiul București. Conform datelor, Bucureștiul se află în top trei cele mai poluate capitale europene.

„Doar în ultimul an s-au tăiat peste jumătate de milion de copaci în peste 700 de puncte de exploatare. Bucureștiul este în top 3 capitale europene dintre cele mai poluate. Spațiul verde pe cap de locuitor este foarte, foarte puțin – undeva între 7 și 9 metri pătrați. În loc să avem, așa cum prevede legea, cel puțin 26 de metri pătrați – speranța de viață ar crește cu 4 ani dacă autoritățile și-ar îndeplini țintele anti-poluare pe care și le-au asumat deja”, a mai spus Alex Găvan la Europa FM.

Ca să vină în sprijinul inițiativei legislative, alpinistul Alex Găvan a creat platforma centuraverde.ro unde poate fi semnată și o petiție pentru urgentarea demersurilor.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Centura Verde Bucureșt-Ilfov, o inițiativă pentru un aer mai curat în Capitală. Alpinistul Alex Găvan: „Cerem autorităților să voteze și să promulge legea” | AUDIO