Confidenţialitate

Aviz favorabil pe cererea DNA în cazul Udrea

Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat favorabil luni cererea DNA de începere a urmăririi penale a fostului ministru Elena Udrea.

Avizul a obținut 14 voturi ”pentru”, 3 ”împotrivă” și 2 abțineri.

Plenul Camerei Deputaților ar urma să decidă, prin vot secret cu bile, asupra cerererii DNA de începere a urmăririi penale a fostului ministru Elena Udrea marți.

DNA a cerut, miercuri, aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, în dosarul în care aceasta este acuzată de instigare la luare de mită, privind campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009.

“Cauza are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. Anterior, în cursul lunii septembrie 2016, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de mai multe persoane, printre care Nastasia Gheorghe (la data faptei secretarul general al Ministerului Turismului) și Tarhon Victor (la data faptei președintele Consiliului județean Tulcea) pentru luare de mită, precum și față de Udrea Elena Gabriela pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de spălare de bani. În urma probelor administrate ulterior au fost obținute probe noi cu privire la săvârșirea, de către Udrea Elena Gabriela, a două infracțiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale”, se arată în comunicatul de presă al procurorilor anticorupţie postat pe site-ul instituţiei.

Deputatul Elena Udrea a acuzat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, că prin noua cerere de urmărire penală ar încerca să scape de scandalul ”cucuveaua mov”.