Avionul GermanWings prabusit în Alpii francezi avea o vechime de 25 de ani

Potrivit jurnaliștilor spanioli, aeronava Airbus A320 a fost dată în folosință la sfârșitul lui noiembrie 1990. După cum remarcă aceștia, avionul era destul de vechi comparativ cu vârsta medie de 9 ani a flotei Lufthansa.

Presa europeană relatează că acesta este primul accident care implică un avion al companiei Germanwings, filiala low-cost a Lufthansa.

Pentru compania mamă este însă al treilea accident de acest tip, un accident similar a avut loc în anul 1993, atunci când Lufthansa a pierdut un avion Airbus A320 în Polonia.

Pe de altă parte, accidentul din Alpii francezi este cel mai grav produs pe teritoriul Franței în ultimii 15 ani.

Avionul A320 este modelul Airbus care s-a vândut cel mai bine: în peste 5.000 de exemplare, şi tot atâtea comenzi încă neonorate.

Este folosit în special de companiile low-cost și, de când a fost dat în folosință, în întreaga lume s-au prăbuşit 22 de astfel de aeronave.

Imediat după accident, reprezentanții companiei Germanwings au declarat, într-o conferință de presă, că, la un moment dat, aparatul a pierdut altitudine.

‘Se pare că aparatul nu avea vreo problemă’, au spus aceștia, precizând că pilotul avea 10 ani de experienţă şi peste 6 mii de ore de zbor.

De asemenea, au spus că avionul implicat în accident fusese verificat chiar cu o zi înainte de accident de tehnicienii Lufthansa, fără a fi găsite probleme tehnice.

Compania Germanwings are peste 2.000 de angajati, iar in 2013 a transportat 16 milioane de pasageri.