Avionul EgyptAir s-ar fi prăbușit în Marea Mediterană

O purtătoare de cuvânt a companiei EgyptAir, citată de Bloomberg, a declarat că pilotul avionului dispărut a lansat un apel de urgenţă înainte de pierderea comunicaţiilor, ceea ce contrazice informaţiile iniţiale.

Anterior, vicepreşedintele companiei EgyptAir a precizat că piloţii nu au lansat nici un fel de apel de urgenţă înainte ca avionul să dispară.

Pe de altă parte, tabloidul britanic  Daily Mirror relatează  că o sursă din Ministerul egiptean al Apărării a declarat că un căpitan de navă comercială a văzut “o flacără în aer”, la circa 130 de mile nautice (240 de kilometri) sud de insula elenă Karpathos. Insula Karpathos se află la circa 530 de kilometri distanţă de Egipt.

Sky News Arabia susţine că avionul a fost reperat ultima dată deasupra Greciei şi că autorităţile aviatice egiptene cooperează cu cele elene. Atena a trimis o fregată şi două avioane militare în zonă.

Compania a anunţat naţionalităţile pasagerilor aflaţi la bord. Este vorba despre 30 de egipteni, 15 francezi, un britanic, un belgian, un portughez, doi irakieni, un kuweitian, un saudit, un sudanez, un cetăţean al Ciadului, un algerian şi un canadian. La bord se aflau şi trei agenţi de securitate.

Aeronava a dispărut de pe radare în timp ce se afla la o altitudine de 11 mii de metri și, potrivit portalului Airlive, mai avea zece minute până să ajungă la destinație.    Președintele Franței,  Francois Hollande, a convocat o celulă de criză  a cărei întâlnire urmează să înceapă la Palatul Elysee, la ora publicării acestei știri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS