Avionul companiei Malaysian Airlines este in continuare de negasit

Odată cu ivirea zorilor, o misiune aeriană internațională de salvare a pornit spre apele dintre Malaezia și Vietnam – acolo unde se crede că ar fi putut să cadă avionul cu 239 de persoane la bord, dispărut încă de vineri seara.

În regiune, se află de ieri mai multe nave de căutare.

Autoritățile vietnameze au raportat că au fost văzute unele resturi plutind în mare.

Între timp, Interpol a confirmat că au fost folosite la îmbarcare ‘cel puțin’ două pașapoarte care figurează în baza de date ca fiind furate sau pierdute.

Malaysia ia în calcul și varianta unui atac terorist.

De la o zi la alta, autoritățile par că sunt la un pas de identifica locul exact în care se află epava.

Oficialii vietnamezi spun că în largul unei unei insule care aparține acestei țări au fost observate posibile rămășițe ale aeronavei Boeing 777.

În fotografiile prezentate de agențiile de presă internaționale se vede un obiect metalic de culoare albă ce pare a fi ușa avionului.

Acesta a fost descoperit tot în zona în care ieri au fost văzute şi două dâre de carburant.

Reprezentanții companiei aeriene spun că se colaborează cu mai multe state pentru găsirea epavei -echipe din China, Vietnam, Malaezia, Filipine, Singapore si Statele Unite vor relua căutările în cursul zilei de astăzi.

Între timp, rudele pasagerilor nu au primit încă nicio veste despre aceștia

După dispariția avionului, autoritățile iau în calcul ipoteza unui atac terorist.

S-a cerut chiar ajutorul FBI și se cercetează identitățile a 4 pasageri considerati suspecti, 2 avand pasapoarte false. Cei cărora le-au fost furate actele au fost identificați – e vorba de 2 cetățeni – un italian și un austriac.

Avionul care aparținea companiei Malaysia Airlines a dispărut de pe radare vineri – la 2 ore de la decolarea din Kuala Lumpur spre Beijing.

La bord se aflau 227 de pasageri – rezidenți din mai multe țări – și 12 membri ai echipajului.