Avionul companiei Air Algerie s-ar fi prabusit in capitala Nigerului – au anuntat televiziunile din Algeria

Compania a pierdut contactul cu avionul, la 50 de minute după decolarea din Ouagadougou, în Burkina Faso.

Intre timp, la Madrid, un sindicat al piloţilor a anunțat ca cei 6 membri ai echipajului dispărut sunt spanioli. Între ei – și cei doi piloti ai avionului.

Avionul decolase din Ouagadougou, capitala Burkinei Faso și urma să ajungă în Alger. Avea la bord 110 pasageri de mai multe naționalități și 6 membri ai echipajului. La 50 de minute după decolare compania publică din Algeria a pierdut contactul cu aeronava.

S-a întâmplat în momentul în care avionul se afla în spațiul aerian al statului Mali. În apropiere de frontiera algeriană, echipajului i s-a cerut să devieze de la rută din cauza vizibilității reduse și pentru a evita riscul unei coliziuni cu un alt avion ce asigura legătura între Alger şi Bamako. Dar la scurt timp după schimbarea direcției, semnalul a fost pierdut.

Deocamdată nu se cunosc cauzele care au dus la prăbușirea avionului, în Niger. Se știe însă că în nordul statului învecinat, Mali, ocupat timp de mai multe luni, de grupuri armate extremiste situația e în continuare instabilă, deși s-a intervenit militar.