Confidenţialitate

Avion deturnat în Cipru: Atacatorul a fost identificat drept Seif Eldin Mustafa

Ministrul cipriot de Externe l-a identificat pe atacatorul care a deturnat avionul pe aeroportul din Larnaca, în Cipru. Cel care a amenințat că detonează o centură cu explozibili în avion este Seif Eldin Mustafa, spune ministrul cipriot.

Oficialul a contrazis informaţiile apărute anterior în presa internaţională, potrivit cărora,  atacatorul s-ar numi Ibrahim Samaha şi ar fi profesor universitar.

Unele informații arată că bărbatul ar dori să discute cu fosta sa soție, de origine cipriotă. De altfel, președintele Ciprului, Nicos Anastasiades spune că în acest caz nu este vorba de un atac terorist.

Alte informații sugerează că bărbatul ar fi cerut eliberarea femeilor aflate în închisorile din Egipt. Negocierile sunt încă în curs.

La bordul aeronavei mai sunt 7 persoane, între care 3 pasageri străini. Aproximativ 70 de pasageri au fost eliberați, ba chiar atacatorul le-a permis acestora să-și ia și bagajele de mână.

Așadar, președintele Ciprului Nicos Anastasiades a subliniat, într-o conferință de presă, că deturnarea nu are legătură cu terorismul și că autoritățile vor face tot posibilul ca toți ceilalți oameni aflați în avion să fie eliberați în siguranță.

Întrebat de jurnaliști dacă e vorba de o poveste de dragoste, președintele Ciprului a spus râzând că întotdeauna este implicată și o femeie.

Aeroportul din Larnaca unde se află aeronava a fost închis până la rezolvarea crizei.