Confidenţialitate

Avioanele Boeing 737 MAX vor zbura din nou în Europa | AUDIO

Avioanele Boeing 737 MAX vor putea zbura din nou în Europa începând de săptămâna viitoare, a anunţat autoritatea europeană de reglementare. Au trecut aproape 2 ani de cind aeronavele de acest tip au fost blocate la sol după două accidente în urma cărora au murit 346 de oameni. Europa se va alatura astfel Statelor Unite, Braziliei şi Canadei, care au permis reluarea zborurilor cu avioanele Boeing 737 MAX.

Directorul Agenţiei Europene pentru Siguranţa Aviaţiei a subliniat că „toţi factorii care au contribuit la accidente au fost soluţionaţi” iar piloţii sunt „corect informaţi şi antrenaţi”.

Reluarea zborurilor în Europa va însemna si că producătorul american va putea relua livrările de aparate destinate companiilor aeriene europene. 723 de avioane Boeing 737 MAX au fost comandate de companiile aeriene europene.

În 2018, compania TAROM a comandat cinci astfel de avioane,  programate să intre în construcţie la finalul acestui an.

Din martie 2019, avioanele Boeing 737 MAX au interdicţie de zbor la nivel mondial după două catastrofe aeriene care au avut loc în decurs de cinci luni și care ar fi fost  produse de funcţionarea defectuoasă a sistemului automat de stabilizare în zbor  menit să împiedice intrarea avionului în picaj.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Adriana Sârbu