Avertizare MAE: Vreme rea în Croația

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Croaţia că, începând de sâmbătă, 28 decembrie, condiţiile meteorologice se vor înrăutăţi din cauza intensificărilor vântului, urmând să fie afectate inclusiv transportul maritim şi furnizarea energiei electrice.

Autorităţile locale din Croaţia au emis, pentru data de 28 decembrie 2019, un cod roşu pentru canalul Velebit, fiind posibile intensificări ale vântului, ce vor atinge o viteză de până la 130 km/h, un cod portocaliu de vânt puternic pentru regiunile Rijeka, Split, golfurile Kvarner şi Kvarnerić şi un cod galben de intensificări ale vântului pentru regiunile Osijek, Zagreb, Karlovac, Gospić, Knin, Dubrovnik, Istria şi Dalmaţia, notează Agerpres.

De asemenea, vor fi afectate transportul maritim şi furnizarea energiei electrice.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, pot apela numărul european unic de urgenţă ‘112″. De asemenea, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate  şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.meteoalarm.eu, http://www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS