Avertizare Infotrafic: Ceață densă pe autostrada A1 Sibiu -Deva și pe Autostrada Soarelui

Traficul se desfășoară în condiții de ceață densă pe autostrada A1 Sibiu -Deva și pe Autostrada Soarelui, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 de metri. Totodată, circulația este îngreunată de ceață pe mai multe drumuri județene, informează Mediafax.

Centrul Infotrafic ​din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, pe autostrada A1 Sibiu -Deva, între orașul Sibiu și comuna Ilia, județul Hunedoara, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 de metri.

Tot îngreunat din cauza ceții se circulă și pe autostrada A2 București – Constanța, în zona orașului Cernavodă, județul Constanța.

Pe mai multe drumuri rutiere din județele Covasna, Harghita, Galați, Vrancea, Vaslui, Cluj, Bistrița-Năsăud, Alba, Mureș și Constanța se circulă îngreunat din cauza ceții, vizibilitatea fiind redusă, local, chiar sub 50 de metri.

Şoferii sunt sfătuiţi să reducă viteza, să crească distanţa în mers şi să folosească luminile corespunzător, iar în cazul autostrăzilor nu au voie să oprească pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă. În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, ei trebuie să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS