Confidenţialitate

Avertizare de călătorie: O grevă va perturba traficul feroviar, timp de 5 zile, în Germania

Românii care călătoresc în Germania sunt avertizați că, în următoarele zile, transportul pe calea ferată va fi afectat de o grevă a mecanicilor de locomotivă ai companiei Deutsche Bahn.

Ministerul Afacerilor Externe îi anunță pe cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Germania că, în perioada 03 – 07 septembrie mecanicii de locomotivă ai concernului Deutsche Bahn se află în grevă.

Este cea mai lungă grevă organizată de Sindicatul Mecanicilor de Locomotivă Germani (GDL). Sunt afectate cursele feroviare pe distanțe lungi și cursele regionale pe întreg teritoriul federal, cu precădere legăturile feroviare dintre Berlin și bazinul Rhein-Ruhr, precum și dintre Hamburg și Frankfurt am Main.

Deutsche Bahn va încerca să asigure curse la interval de două ore pe rutele cele mai importante, iar în estul Germaniei vor fi puse la dispoziție și autobuze. De asemenea, compania Lufthansa s-a oferit să organizeze curse speciale.

Călătorilor li se recomandă ca, în măsura posibilului, să opteze pentru călătoriile pe cale rutieră sau pentru amânarea acestora.

Biletele de tren cumpărate/rezervate pentru intervalul de timp afectat de grevă vor putea fi folosite până la data de 17 septembrie, precizează reprezentanții MAE.