Confidenţialitate

Avertismentul CES: Facturile la curent electric și gaze naturale, imposibil de plătit pentru milioane de angajați din Europa | AUDIO

Facturile la energia electrică și gazele naturale sunt imposibil de plătit pentru milioane de angajați din Europa. Acest avertisment vine de la Confederaţia Europeană a Sindicatelor (CES). Numărul de zile pe care trebuie să le muncească un angajat cu salariul minim a crescut dramatic în unele state din Uniune.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În 16 ţări membre ale Uniunii Europene, printre care şi România, angajații care primesc salariul minim trebuie să pună deoparte echivalentul salariului pe o lună şi chiar mai mult pentru a putea continuă să îşi lumineze sau să îşi încălzească locuinţa, susţin sindicatele europene.

Anul trecut, această situaţie se înregistra în numai 8 din statele membre ale Uniunii Europene.

În acest an, un salariat din Estonia trebuie să muncească cu 26 de zile mai mult în comparație cu anul trecut pentru a-şi plăti facturile anuale la energia electrică și gazele naturale.

Sindicatele cer guvernelor să pună capăt creşterilor nesustenabile de preţuri. Miniștrii energiei din Uniunea Europeană se vor reuni la finalul săptămâni în Praga pentru a găsi soluții pentru criza care se adâncește de la o zi la alta.

Sursa colaj foto: Pixabay

Citește și: Franța: Mai multe benzinării au rămas fără carburanți după ce un distribuitor a acordat o altă compensare, pe lângă cea oferită de stat