Confidenţialitate

Avertismente privind relațiile de muncă dintre angajați și patroni | AUDIO

Medicul psihiatrul Vlad Stroescu le recomandă guvernanților să fie atenți în perioada următoare la relațiile de muncă dintre angajați și patroni.

Reamintim, Guvernul a propus ca patronii să-i poată pună la muncă pe angajați peste 50 de ore pe săptămână în timpul stării de alertă, în loc de 40, care este programul nomal. În plus, Executivul a propus și posibilitatea detașării angajaților, inițial, fără acordul lor, ulterior această posibilitate fiind eliminată din lege.

Doctorul Vlad Stroescu spune că la precedenta criză economică, relațiile de muncă s-au agravat major.

“Ce m-a îngrijorat pe mine în precedenta criză financiară, și sper să nu se întâmple și acum, este o foarte gravă înrăutățire a relațiilor la locul de muncă. Vedeam multe cazuri de hărțuire la locul de muncă. Oameni care nu-și făceau target-ul nu plecau nici la 1 noaptea de la muncă. Guvernanții trebuie să fie atenți la cum vor fi gestionate relațiilor în câmpul muncii, pentru că acolo este o sursă enormă de suferință”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul psihiatru Vlad Stroescu spune că, deși mulți oameni nu au putit veni în cabinete în ultima perioadă, au sunat să ceară ajutor de specialitate din cauza atacurilor de panică apărute.

“Dacă prezența fizică în cabinete a fost mică, în schimb telefonul a sunat foarte, foarte mult în perioada aceasta. Cel mai frecvent motiv de adresare a fost cel legat de probleme de anxietate, atacuri de panică, insomnii, tot ce înseamnă adaptarea instinctelor la o perioadă de răstriște”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.