Confidenţialitate

Avertisment al meteorologilor: temperaturile resimțite pot depăși 41 de grade Celsius | AUDIO

Este cea mai călduroasă zi de până acum, iar valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice. București și 16 județe sunt sub alertă Cod portocaliu de caniculă. Maximele vor ajunge la 41 de grade Celsius. Temperaturile resimțile vor fi însă mult mai mari, spune meteorologul Silviu Grigore.

”Astăzi așteptăm valori de temperatură până spre 38-40 de grade, poate chiar 41 de grade în sudul Munteniei, 38-40 în Capitală. Resimțite vor fi semnificativ mai mari, adică 42-43 de grade, au fost chiar 44 de grade resimțite în sudul Olteniei. La Calafat s-au înregistrat duminică 41,1 grade la umbră, 44 resimțite, în Capitală a fost mai bine, 38 la umbră și 41-42 resimțite”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deja în București – deși sunt 36 grade Celsius, temperatura resimțită este de 42 de grade Celsius, iar în Zimnicea – unde temperatura aerului este acum de 39 de grade, valoarea resimțită de corpul uman este de 43 de grade Celsius.

După această perioadă caniculara urmează zile cu furtuni extrem de violente. Sunt emise și avertizări cod galben și portocaliu pentru Moldova, centrul țării, nordul Munteniei și Dobrogea.

În Moldova, vântul va sufla cu rafale de 90 de km pe oră.