Averea lui Michael Jackson a crescut după moartea lui

Regele muzicii pop lupta să evite falimentul înainte de deces.

Michael Jackson aduce mai mulţi bani acum ca niciodată’, a declarat Zack Greenburg, autorul cărţii ‘Michael Jackson Inc.’, publicată recent în Statele Unite şi care vorbeşte despre ‘imperiul’ Jackson din domeniul afacerilor.

‘Regele muzicii pop’ încerca să evite falimentul în perioada care a precedat moartea sa, în urmă cu cinci ani, în timp ce starul american efectua repetiţii intense pentru un nou turneu mondial ce urma să îi aducă încasări spectaculoase.

De atunci, fondul care administrează averea megastarului – Michael Jackson Estate – în numele moştenitorilor acestuia, mama şi cei trei copii ai săi, a încasat peste 700 milioane de dolari, afirmă Zack Greenburg.

‘S-au obţinut peste 700 milioane de dolari în cinci ani. În acest interval de timp, niciun artist în viaţă nu a putut măcar să se apropie de această cifră’, comentează autorul cărţii ‘Michael Jackson Inc.’.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnife.