Averea lui Jeff Bezos, la un maxim istoric

Afaceristul american Jeff Bezos este, la momentul actual, mai bogat decât a fost vreodată.

Averea sa a atins valoarea de 171,6 miliarde de dolari.

Conform Bloomberg, averea miliardarului s-a majorat după creșterea valorii acțiunilor Amazon, în ciuda pandemiei și a acordul de a ceda 25% din acțiuni fostei sale soții, MacKenzie, după divorțul din 2019.

Jeff  Bezos a adăugat 56,7 miliarde de dolari la averea sa doar în 2020, conform estimărilor Bloomberg, dar criza coronavirusului a fost un dezastru economic pentru restul Americii, întrucât 49 de milioane de americani au depus solicitări pentru ajutor de șomaj în ultimele luni.

Șeful Amazon nu este singurul miliardar care s-a îmbogățit în timpul pandemiei. Elon Musk de la Tesla și Eric Yuan de la Zoom și-au văzut averile crescând cu peste 2 miliarde de dolari între martie și iunie, potrivit Business Insider.

Jeff Bezos s-a angajat să cheltuiască 10 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice în februarie și a promis 100 de milioane de dolari băncilor alimentare în aprilie.

Ca fondator și CEO al Amazon, el a fost prima persoană din istoria modernă care a acumulat o avere de peste 100 de miliarde de dolari.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS