Avarii majore în județul Vrancea. 28.000 de locuințe nu au curent electric

Din cauza avariilor majore provocate de viscol, municipiile Focşani şi Adjud şi oraşele Panciu, Mărăşeşti şi Odobeşti, abonații nu au curent electric, anunță ISU.

Unele dintre localităţi nu sunt alimentate cu energie electrică de mai bine de 24 de ore.

Probleme sunt şi pe DN 11A, pe sectorul Lespezi-Rădăcineşti, unde traficul este blocat, iar muncitorii de la Drumuri Naţionale intervin pentru îndepărtarea zăpezii. Pe acest sector de drum, în noaptea de joi spre vineri, o ambulanţă care transporta un bolnav a rămas blocată aproape patru ore. Drumarii şi pompierii de la Adjud au intervenit pentru deblocarea ambulanţei, aceasta reluându-şi deplasarea după mai bine de patru ore.

O altă ambulanţă a rămas blocată, tot în noaptea de joi spre vineri, în comuna Dumitreşti, la scurt timp după ce a preluat doi bolnavi care trebuia transportaţi la spital.

Probleme au fost în cursul nopţii şi pe calea ferată între Adjud şi Focşani, însă în prezent traficul feroviar se desfăşoară normal.

Vineri dimineaţă, pompierii intervin în municipiul Focşani la un aparat de aer condiţionat care s-a desprins de pe peretele unui bloc sub greutatea zăpezii, existând riscul să cadă pe stradă, şi pentru îndepărtarea unui copac căzut peste un garaj.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS