Avarie majoră la rețeaua de apă a Ploieștiului. Locuitorii sunt avertizați să nu folosească apa

O avarie majoră s-a produs sâmbătă, 9 februarie, în sistemul de alimentare cu apă în zona centrală şi de nord a Ploieştiului, Direcţia de Sănătate Publică Prahova interzicând utilizarea apei pentru băut, gătit şi spălat.

Compania Apa Nova anunţă că lucrează pentru remedierea cât mai rapidă a avariei şi că pune la dispoziţie cisterne cu apă potabilă. “Compania Apa Nova Ploieşti desfăşoară în cursul zilei de azi, 09.02.2018 o lucrare complexă de remediere a unei averii majore apărută la sistemul de distribuţie si alimentare cu apa potabilă. Echipele operaţionale ale Apa Nova Ploieşti au intervenit rapid încă de la ora 05:30 dimineaţa pentru identificarea locaţiei de avarie si la izolarea tronsonului afectat. Tronsonul vizat alimentează următoarele zone: cartier Albert, cartier Nord (zona Republicii) si cartier Gheorghe Doja pană la Catedrală. Ca urmare a amplei avarii, precum si a sesizărilor referitoare la calitatea apei distribuite in zonele amintite, compania anunţă că există posibilitatea constatării de probleme cu privire la calitatea apei potabile, in sensul creşterii nivelului de turbiditate, fapt ce poate determina apariţia de boli asociate consumului de apa”, precizează Apa Nova.

Direcţia de Sănătate Publică Prahova instituie in zona de aprovizionare cu apă potabilă afectată (cartier Nord, cartier Republicii, străzile Gheorghe Doja si Splaiului, zona dintre străzile Zidari si Deltei) interdicţie de consum de apa distribuita prin reţeaua de distribuţie, interdicţia vizând consumul de apa pentru băut, gătit, spălat, spălat pe dinţi.

Apa va putea fi folosita doar pentru evacuarea apelor uzate. Măsura este valabilă până la confirmarea potabilităţii apei. Apa Nova Ploieşti si Direcţia de Sănătate Publică Prahova prelevează probe de apă din reţeaua de distribuţie a zonei afectate in vederea analizării calităţii apei distribuite.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS