Confidenţialitate

Avarie la Complexul Energetic Oltenia: Zeci de mii de craioveni, fără apă caldă și căldură; multe mașini avariate

Zeci de mii de craioveni au rămas, de sâmbătă noaptea, fără apă caldă și căldură, în urma unei avarii produse la Complexul Energetic Oltenia – Sucursala Electrocentrale II.

Reprezentanții companiei susțin că problema va fi rezolvată în cursul zilei de duminică. Craiovenii ar urma să primească din nou agent termic începând cu ora 19.00.

În timp ce echipele de intervenție lucrau la repararea cazanului, o conductă de termoficare dintr-un cartier din Craiova s-a spart, iar apa a țâșnit cu putere la suprafață.

Craiovenii care locuiesc în cartierul 1 Mai au avut parte de o fântână arteziană cu apă fiartă. O condută care aparține Sucursalei Electrocentrale II a Complexului Energetic Oltenia s-a spart, iar apa a țâșnit la suprafață cu putere provocând inundație. Craiovenii care locuiesc în zonă spun că mai multe mașini ar fi fost avariate, iar echipele de intervenție ar fi ajuns la fața locului la o oră după ce conducta s-a spart.

Acum se lucrează pentru remedierea defecțiunii. Echipele de la Complexul Energetic au lucrat și pentru repararea unui cazan care s-a fisurat noaptea trecută și din cauza căruia zeci de mii de craioveni au rămas în frig, furnizarea agentului termic fiind sistată. Problema ar urma să se rezolve pe parcursul zilei.

Fostul primar al Craiovei, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a anunțat că ministrul Energiei a dispus deplasarea urgenta la Craiova a secretarului de stat Doru Vișan pentru a lua masurile necesare astfel încât orașul să nu se mai confrunte cu astfel de situații.

Nu este pentru prima dată, în acest an, când craiovenii rămân fără apă caldă și căldură.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, locatarii din aproximativ 350 de scări de bloc nu au primit căldură în calorifere mai bine de 24 ore, după ce o conductă de agent termic s-a spart din cauza gerului.