Confidenţialitate

Avarie în sistemul RADET: Aproape 600 de blocuri şi 3 spitale bucureștene, afectate

RADET anunță că, din cauza unei alte avarii survenite la Magistrala 2, în apropierea celei care s-a produs în urmă cu o săptămână în zona Calea Vitan – Piața Bobocica, este afectată furnizarea apei calde și a încălzirii în anumite zone din sectoarele 2 și 3 ale Capitalei.

Vor fi oprite 10 puncte termice din sectorul 3, care vor întrerupe furnizarea apei calde și a încălzirii pentru 212 blocuri situate în perimetrul străzilor Fizicienilor, Energeticienilor, Râmnicu Sărat, Nicolae Pascu, Lăcrămioarei și Calea Vitan (până la intersecția cu Şos. Mihai Bravu).

Din cauza acestei avarii, vor funcționa sub parametrii normali aproximativ 30 de puncte termice aflate în sectorul 2, care alimentează circa 366 de blocuri situate în perimetrul străzilor Ștefan cel Mare, Obor, Mașina de Pâine, Lacul Tei, Șos. Colentina, Doamna Ghica, Terasa Doamnei și Şos. Fundeni.

Având în vedere faptul că în perimetrul arterelor respective se află spitalele Fundeni, Colentina și Matei Balș, ar putea fi afectaţi parametrii de furnizare a energiei termice pentru apă caldă şi căldură.

Termenul estimat pentru remedierea avariei este 18 decembrie, ora 24.00.

Hotărârea privind oprirea punctelor termice pentru efectuarea intervenţiilor şi lucrărilor de remediere a acestor avarii, a fost discutată în cadrul comandamentului comun RADET – ELCEN – PMB, organizat în dimineața zilei de 17 decembrie 2018.

Potrivit RADET, deşi echipele care execută lucrările fac tot posibilul pentru reducerea timpului necesar desfăşurării acestora, în cazul oricărei avarii, perioada cea mai mare de timp este necesară pentru operaţiunea de golire a instalației, astfel încât muncitorii să poată interveni la conductele subterane. Ulterior efectuării reparației este necesară o altă perioadă de timp pentru reumplerea rețelei, după intervenția propriu-zisă.

Având în vedere dimensiunea sistemului de termoficare, fiecare avarie, urmată de întreruperea furnizării agentului termic, produce o sincopă de funcționare care se propagă în rețea și chiar şi după ce este remediată problema, este nevoie de timp pentru ca efectele să nu mai fie resimțite de către consumatori. Aceasta reprezintă principala cauză a funcţionării sub parametrii normali a unor puncte termice din zone adiacente punctelor în care se înregistrează avariile.