Confidenţialitate

Avantajele chirurgiei robotice pentru pacienți și pentru chirurgi

Chirurgia robotică aduce avantaje majore pentru pacienți. Intervenția fiind minim invazivă, aceștia pierd intra-operator o cantitate redusă de sânge, iar organismul se va putea recupera într-un timp foarte scurt. Pacienții care au suferit intervenții chirurgicale mediate de acest robot își pot relua rapid activitățile obișnuite. A doua zi deja sunt în picioare, mănâncă, și nu au dureri; doar niște cicatrici abia observabile.

La rândul său, chirurgul beneficiază de un confort ridicat: coordonează robotul de la o consolă, unde stă așezat, ceea ce este extrem de util mai ales în cazul intervențiilor complicate și de lungă durată. Medicul poate interveni în spații înguste, cu structuri fine; în plus, poate efectua mișcări de 540 de grade – nepermise mâinii umane –, pentru a interveni din poziții și în locuri greu accesibile. Totodată, chirurgul are o vizibilitate sporită, întrucât robotul poate mări de până la 10 ori imaginea dorită.

Chirurgia robotică permite scurtarea timpului operator, dar și efectuarea mai multor tipuri de intervenții. Nu în ultimul rând, riscul de complicații post-operatorii este aproape inexistent.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.