Avalanșă în Italia: Încă patru supraviețuitori au fost salvați de sub zăpadă

Patru persoane în viață au fost salvate în noaptea de vineri spre sâmbătă de sub zăpadă și dintre dărâmăturile hotelului italian Rigopiano, distrus miercuri de o avalanșă. Numărul supraviețuitorilor care au fost salvați ajunge astfel la 9, conform pompierilor italieni.

Cele patru persoane, două femei și doi bărbați, au fost salvate de sub dărâmăturile hotelului în cursul nopții, după mai multe ore în care salvatorii au săpat în troiene. A fost nevoie de maximă precauție pentru a nu surpa pereții de zăpadă peste zonele în care au rămas pungi de aer și în care se aflau supraviețuitorii.

O persoană în viață găsită vineri și probabil rănită, conform presei italiene, urmează să fie scoasă dintre dărâmături.

În cursul zilei de vineri au fost salvați patru copii și o femeie.

În timpul nopții au fost recuperate și cadavrele a două femei, numărul deceselor confirmate ajungând la 4. Probabil încă 15 oameni, deopotrivă turiști și angajați ai hotelului, sunt dispăruți.

Un avalanșa de zăpadă a lovit miercuri hotelul de patru stele Rigopiano, distrugând clădirea de patru etaje din parcul natural Gran Sasso, din inima Italiei. În hotel se aflau aproximativ 30 de persoane.

Presa italiană a anunțat sâmbătă dimineața că salvatorii au mai auzit și alte voci de sub dărâmături, dar locația exactă a acestor supraviețuitori este greu de găsit.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS