Autorul jafului de la banca din Bistrița a fost prins după un schimb de focuri cu polițiștii

Focuri de armă și o urmărire la capătul căreia polițiștii l-au prins pe bărbatul care marțea trecută a jefuit o bancă în Bistrița-Năsăud.

Un polițist a fost impășcat în umăr și a fost transportat la Târgu Mureș de un elicopter SMURD.

Autorul jafului de săptămâna trecută de la o bancă din Bistrița a fost rănit în urma schimbului de focuri cu polițiștii. El a fost transportat la spital, iar atunci când starea sa de sănătate o va permite, va fi audiat.

Schimburile de focuri au avut loc într-o casă din cartierul bistrițean Subcetate, unde atacatorul se ascundea. De altfel, suspectul – Dorin Grigore Sima – locuieşte într-un cartier aflat foarte aproape de banca unde s-a produs atacul armat.

Polițiștii au declarat că acesta este cunoscut cu antecente penale – în 2003 a împușcat și jefuit un taximetrist.  El este cercetat atât in România, cât și în Italia – recent a fost eliberat condiționat.

Jaful a avut loc pe 5 iulie – suspectul a șefuit o bancă de pe Calea Moldovei din Bistrița. El a intrat în bancă și i-a amenințat pe angajați cu un pistol. Agresorul furat aproximativ 19.000 de lei din sertarul de la un ghişeu şi a fugit.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS