Confidenţialitate

Autoritățile vor să vaccineze 13 milioane de persoane în șase luni. Strategia de vaccinare, prezentată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID a fost prezentată public în urmă cu puţin timp.

Este diferită faţă de alte campanii şi din cauza caractieristicilor vaccinurilor dezvoltate, unele care au nevoie să fie ţinute în condiţii de frig extrem de până la minus 70 de grade.

Coordonatorul programului de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că Institutul Cantacuzino va fi centrul principal de unde vor fi distribuite vaccinurile în ţară:

Am stabilit un hub central. Institutul Militar Cantacuzino, de unde se vor distribui vaccinuri la nivelul centrelor regionale din țară, și anume spitalul militar din Timișoara, Brașov, Cluj, Constanța, Iași, Craiova. De aici, vaccinurile vor fi distribuite descentralizat, în fiecare județ, în centrele de vaccinare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ţară vor exista în jur de 900 de centre de vaccinare la nivel naţional care vor fi lângă spitale sau în afara unităţilor medicale.

Fiecare centru va asigura un număr estimat de cinci mii de persoane pe lună, drept pentru care putem reuși, în primele șase luni, să asigurăm o imunizare prin vaccinarea unui număr de 13 milioane de persoane.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vaccinarea se va face în trei etape: primii vor fi vaccinaţi cei care lucrează în sistemul medical, apoi cei din categoriile de risc şi cele vulnerabile.

În ultima etapă a vaccinării, atunci când vaccinul va fi disponibil pentru toată populaţia, vor fi organizate şi centre drive-thru pentru marile aglomerări urbane.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Conferința de presă integrală: