Confidenţialitate

Autoritățile vor să deschidă 140 de noi centre de vaccinare | AUDIO

Autoritățile au în plan să deschidă 140 de noi centre de vaccinare, în următoare perioadă, odată cu deschiderea etapei a treia de imunizare. Totul depinde de numărul dozelor care ajung în țară.

Se ia în calcul Redestribuirea dozelor în centrele din marile orașe – după ce multe persoane s-au programat în centre care se află la zeci de km de orașul în care locuiesc, a declarat la Europa FM vicepreședintele Comitetului Național de Vaccinare Anti-Covid, Andrei Baciu.

”În funcție de numărul de locuitori, atribui fiecărui județ un număr de X centre de vaccinare, sigur, variază de la județ la județ, așa a fost mecanismul de pornire. Ulterior, am văzut că există un polimorfism, la centrele de vaccinare. Să luăm exemplul Bucureștiului: sunt multe persoane care trăiesc în județele înconjurătoare sau în Ilfov și lucrează în București, N tipuri de situații de genul acesta, noi am lucrat cu datele furnizate de instituțiile oficiale. Încercăm să calibrăm toate aceste aspecte.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În luna aprilie vor ajunge primele doze din serul dezolvat de compania Johnson and Johnson în România. Vaccinul se admnistrează într-o singură doză – și cel mai probabil va fi folosit în centrele mobile – care vor merge în sate și comune izolate.

”Faptul că se administrează într-o singură doză, pe de o parte, și, doi, că poate fi stocat la condiții de temperatură de 8 grade, pe o perioadă mai lungă de timp, ceea ce îl face mult mai ușor de folosit în comunități îndepărtate, care nu au acces la servicii medicale. În sate, comune, cătune care nu au medic de familie sau care au medic de familie la distanță”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, Ministerul Sănătății anunță că plata personalului medical din centrele de vaccinare va începe de săptămâna viitoare – este vorba în totale de aproape 4,2 milioane de lei.

”Mie îmi pare rău și îmi cer scuze pentru această situație, sunt totuși medici care au venit, și personal medical, asistente, după un an extrem de dificil și au continuat să facă eforturi cu aceeași dăruire și devotament și doresc ca acest lucru să se rezolve cât mai repede, săptămâna viitoare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.