Autoritățile sanitare verifică dacă există panouri publicitare de dezinformare privind vaccinarea

De vineri, direcțiile de sănătate publică vor controla toate panourile publicitare care promovează campaniile de informare pe teme de sănătate publică.

Verificările vin după ce, în mai multe localități  au fost postate, la sfârșitul anului trecut, panouri publicitare împotriva vaccinării.

Purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore spune că mesajele de pe panourile neavizate de minister reprezintă un atentat la viața copiilor.

Panouri publicitare cu mesajul că vaccinările nu sunt sigure au apărut la Brașov, Cluj, Iași și Târgu Mureș, la sfârșitul anului trecut.  O poză cu un astfel de panou a postat pe rețeaua de socializare Facebook, secretarul de stat Raed Arafat:

 Pe panou publicitar se pot citi mesajele „Vaccinurile nu sunt sigure! Citeste prospectele! Informeaza-te! Cunoaste riscurile!”.
Secretarul de stat Raed Arafat spune că panourile „submineaza toate eforturile din ultimele luni prin care se incearca cresterea numarului copiilor vaccinati in Romania si prevenirea tragediilor precum cele din ultima perioada cauzate de rujeola, care a avut efectele cele mai grave asupra copiilor nevaccinati”.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS