Confidenţialitate

Autoritățile sanitare pregătesc imunizarea cu prioritate a personalului din învățământ | AUDIO

Se așteaptă date de la Ministerul Educației; în funcție de acestea vor fi stabilite detaliile, spune șeful campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheoghiță:

„Această etapă va fi realizată cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare. Este un scenariu care nu este încă definitivat, foarte probabil locația în care se va efectua vaccinare cu echipele mobile este în casa corpului didactic din fiecare județ, unde se asigură vaccinarea personalului din sistemul de învățământ preuniversitar și respectiv în centre de vaccinare, organizate în cadrul univeristăților, spații aferente universităților.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prezent săptămâna trecută la emisiunea Piața Victoriei, Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Vaccinare, a fost întrebat despre o eventuală vaccinare cu prioritate a cadrelor didactice, însă acesta spunea că, deocamdată, se lucrează la identificarea unei variante prin care această programare preferențială să aibă loc:

„Cred că este o prioritate care trebuie tratată special. Educația este pilonul central al societății dezvoltate. Vom veni cu precizări în perioada imediat următoare, cu precizări mai exacte. Să știți că deschiderea școlilor nu a fost condiționată de vaccinare. (…) Se încearcă identificarea de diverse formule, pentru că este această activitate, așa cum v-am spus, reluarea școlilor este esențială pentru bunul mers al nostru.”

Foto: Marius Mantea