Confidenţialitate

Autoritățile – pregătite pentru mitingul PSD din Piața Victoriei

IGJR are capacitatea şi experienţa pentru a gestiona evenimentele care se vor desfăşura sâmbătă în Bucureşti, a afirmat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, maiorul Georgian Enache, precizând că se va putea acţiona “corespunzător, indiferent de situaţiile care ar putea apărea”.

“Avem capacitatea şi experienţa necesară gestionării tuturor acestor evenimente. Suntem obişnuiţi, în Capitală cel puţin, cu desfăşurarea unor evenimente de amploare, chiar şi concomitent, aşa cum sunt cele de astăzi. Avem o dimensionare a dispozitivelor adaptată la cerinţele acestor evenimente şi putem acţiona corespunzător, indiferent de situaţiile care ar putea apărea”, a declarat Georgian Enache, sâmbătă, la sediul IGJR.

La randul său, Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, pentru AGERPRES, că au fost mobilizate mai multe echipaje din ţară în contextul manifestaţiilor care au loc sâmbătă în Bucureşti.

“Au fost mobilizate mai multe echipaje din ţară, cu maşini de multiple victime, ca să nu blocăm ambulanţele care sunt de serviciu. Sunt aduse în jur de 10 – 11 maşini de multiple victime, echipaje cu paramedici, cu medici care să asigure zona aceasta. Sunt suplimentar peste ce are Bucureştiul la acest moment”, a precizat Raed Arafat.

Potrivit acestuia, la dispeceratul de pompieri se află şi un reprezentant al Ambulanţei, astfel încât dispecerizarea să se facă într-un mod integrat.

“La dispeceratul pompierilor s-a trimis un reprezentant de la Ambulanţă, ca să poată să fie dispecerizarea şi munca comună într-un mod integrat”, a arătat secretarul de stat în MAI.