Confidenţialitate

Autorităţile japoneze confirmă 99 de noi cazuri de coronavirus pe nava de croazieră Diamond Princess

La bordul vasului de croazieră Diamond Princess au fost confirmate, astăzi, 99 de noi cazuri de infecție cu coronavirus. După ce SUA şi Australia au anunţat repatrierea cetăţenilor lor, pasagerii britanici se plâng că guvernul a uitat de ei.

Dupa cele 99 de noi îmbolnăviri confirmate azi, numarul pasagerilor infectaţi cu noul coronavirus a ajuns la 454.

Printre aceştia, se află şi 14 de oameni bolnavi care au fost transportaţi în condiţii speciale. Cazurile au fost confirmate în drum spre aeroportul din Yokohama.

Coronavirusul naşte controverse printre străinii aflaţi pe nava de croazieră Diamond Princess. Asta după ce SUA şi Australia au anunţat repatrierea cetăţenilor lor de la bordul navei.

În schimb, pasagerii britanici se plâng că guvernul a uitat de ei. Un cuplu aflat în carantină pe navă le-a cerut autorităţilor de la Londra să îi aducă în ţară.

„Toate ţările, cu excepţia Marii Britanii. Simţim că am fost uitaţi. Că nu îţi pasă de noi şi că nu vrei să să ne întoarcem acasă”, a spus pasagerul britanic David Abel.

Statele Unite au început deja evacuarea a 380 de americani de pe navă iar Australia a anunţat, de asemenea, că va evacua peste 200 de oameni. Odată ajunşi în ţările lor, aceştia vor trebui să mai rămână însă două săptămâni în carantină.

Canadienilor, italienilor şi celor din Hong Kong li s-a transmis că vor părăsi şi ei nava.

Una dintre cele două aeronave cu pasageri americani au ajuns în California, celălalt urmând să aterizeze în Texas.

De asemenea, la bordul navei se află şi 17 cetăţeni români. Unul dintre ei, din judeţul Argeş, a contractat virusul şi va rămâne sub tratament în Japonia.